„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

A vörsi Talpas - Ház (Tájház) bemutatása

Vörs település, mint a „Kis-Balaton Fővárosa címet viselő, Balaton parti falvak egyike azon közösségi értékteremtés és építkezés példaképeinek, amelyek meghatározzák a megye, a kistérség és a Balatoni Régió fejlődésének céljait és irányait. Immár hosszú évtizedek óta zajlik az a közösségi értékteremtő munka, amelynek a célja, hogy a páratlan környezeti és épített kulturális értékekre épített települési turizmus és kulturális attrakciókkal kiegészített programokkal biztosítsanak tartalmas és magas művészeti értéket elérő kikapcsolódási lehetőséget, minden a települést felkereső érdeklődő és vendég számára.

 

Bővebben...

 

Buzsák és a Buzsáki Tájház bemutatása

Buzsák a Balaton melletti Nagy-berek szélén, a Kaposvár–Fonyód-vasútvonaltól néhány kilométerre helyezkedik el. A 15-16. században nagyszámú dalmát, ill. illír, horvát nemzetiségű család telepedett le a területen. A több mint 500 éves település virágzó hagyományai, építészeti látnivalói, hagyományos rendezvényei jelentős idegenforgalmi vonzerővel bírnak.

 

Bővebben...

 

Kistücsök élet a Balaton-parton, az év embere nem panaszkodik

Eshet az eső, apadhat a Balaton vize, sosem panaszkodik. Legfeljebb ha – mint a nyáron is – egyetlen szabad asztal sincs, ahová leültethetné a beeső vendéget.

Bővebben...

 

Dél-balatoni LEADER Hírlevél - 2012. I. negyedév

Dél-balatoni LEADER Hírlevél - 2012. I. negyedév (PDF)

 

Szigorodnak a szankciók az új hulladékgazdálkodási törvényben

Várhatóan a tavaszi ülésszak első törvényei között kezdi tárgyalni a parlament a hulladékról szóló törvényjavaslatot, amelyet a vidékfejlesztési miniszter benyújtott az Országgyűlésnek – írja közleményében a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM). Az új törvény a tárca szerint egységes, hatékony és környezetbarát hulladékgazdálkodás feltételeit teremti meg, és szemléletváltásra ösztönöz.

Bővebben...

 

Az NFA elvenné a földeket, a Hubertus Bt. osztrák választott bírósághoz fordult

A nemzeti földalapkezelő szervezet (NFA) kezdeményezte a Somogy megyében gazdálkodó, német érdekeltségű Hubertus Bt.-vel kötött hosszú távú, több ezer hektáros földbérleti szerződés felbontását, ami miatt a társaság az osztrák választott bírósághoz fordult. A Bécsi kereskedelmi és Iparkamara mellett működő testületben a tárgyalás hamarosan megkezdődhet - közölte Csató András, a cég ügyvezetője.

Bővebben...

 

Összesen 168 járást alakítana ki az országban a közigazgatási tárca

Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). A tárca társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit.

Bővebben...

 

Hagyományos építészeti technológiák a terménytárolásban

A helyi földrajzi, időjárási adatok ismeretében a természetes szellőzés lehetőségének optimális kihasználása, a napenergia rendszerek alkalmazása, a föld hőtároló képességének figyelembe vétele, valamint a csapadék-, illetve a vízgazdálkodás tudatos alkalmazása energiatakarékos megoldásokat kínál.

Bővebben...

 

A kertészeti fólia mentességet kap

A környezetvédelmi termékdíj bevezetése a mezőgazdasági kertészeti fóliára nem szolgálná a magyar kertészeti ágazat fejlesztési érdekeit.

Bővebben...

 

Magyarországi Falumegújítási Díj – 2011.

Újszilvás lett a győztes.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.