„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Fideszes rekord: narancs ízű kolbászt töltöttek a fesztiválon

Szó szerint kolbászból volt még a kerítés is Fonyódon. A sportcsarnokban látványos díszítések mellett versenyeztek a csapatok a kolbásztöltésben. Négy mázsa húst dolgoztak el a kolbásztöltők: negyven csapat indult a díjakért.

 

 

Bővebben...

 

Dél-balatoni LEADER Hírlevél 2012. I. negyedév 2. szám

Dél-balatoni LEADER Hírlevél 2012. I. negyedév 2. szám

 

Négyezerből nyolcszáz marad: civilek a pálya szélén

Lejárt a csak névleg működő civil szervezetek ideje. A szakemberek szerint az új civil törvény által előírt regisztráció után a közel négyezer somogyi civil szervezetből talán, ha nyolcszáz marad.

Bővebben...

 

Országos Bírósági Hivatal közleménye a civil szervezetek beszámolóinak benyújtásáról

Budapest, 2012. február 22., szerda (OS) - Tájékoztatás - A civil szervezetek beszámolóinak benyújtásáról (2011. évi CLXXXI. törvény 105. § (1) bekezdés)

Bővebben...

 

Budai Gyula megmagyarázza: Ibolya államvizsga előtt áll

Vidékfejlesztés - Az elszámoltatási kormánybiztos volt titkárnőjét nevezték ki a LEADER-munkaszervezet élére.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt ismét büntetőfeljelentést tesz Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos, ezúttal a vidékfejlesztési célok megvalósítására elindított LEADER-program nyíregyházi munkaszervezetének gazdálkodásában talált kivetnivalót.

Bővebben...

 

FIGYELEM: Kötelező monitoring

Megjelent a 28/2012-es MVH közlemény az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2012. évi monitoring adatszolgáltatás teljesítésének részletes szabályairól.

Bővebben...

 

Visszaélés bankkártyákkal

Napjainkban egyre többen használunk bankkártyát pénzfelvétel, vásárlás esetén valamint internet segítségével bonyolítjuk le a különböző banki tranzakciókat. Egyes bűnelkövetők arra szakosodtak, hogy valamilyen módon a kártyát ellopják, erőszakkal szerezzék meg a PIN kódot. A megszerzett kártyával és PIN kód segítségével az ATM-ben pénzt vesznek fel vagy vásárlást eszközölnek, illetve a NET bank azonosítójával banki átutalást teljesítenek. Teljesség igénye nélkül az általuk leggyakrabban használt módszerek.

Bővebben...

 

Időskorúak védelmében

Idős emberek sérelmére legnagyobb veszélyt jelent elsősorban a személy- és vagyon elleni (testi sértés, betöréses lopás, csalás, rablás, stb.) bűncselekmények. Híradások rendszeresen beszámolnak arról, hogy a bűncselekmények egyik legdrasztikusabb formája, amikor ismeretlen tettesek idős, egyedülálló, vagy mozgásában korlátozott emberekre éjszaka rátörik lakásuk ajtaját, majd súlyosan bántalmazzák, megkötözik, vallatják őket, lakásukat átkutatják, értékeiket eltulajdonítják.

Bővebben...

 

Fazekas Sándor átadta az első földhaszonbérleti szerződéseket

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) megkezdte a Nemzeti Földalapba tartozó, korábban 4.943 megbízási szerződéssel időlegesen hasznosított, 65 ezer hektár termőföld haszonbérletbe adását. Az első földhaszonbérleti szerződéseket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át három gazdálkodónak.

Bővebben...

 

Nem lesz napirenden az első fél évben a földtörvény a Darányi terv szerint - Összesen tizenhét jogszabályon változtatna a VM

Bár Orbán Viktor miniszterelnök a Darányi Ignác terv hétfői hivatalos meghirdetésén sürgős feladatnak nevezte, a földtörvény átalakítása nem szerepel a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), illetve a kormány első fél éves agrár-jogalkotási munkatervében. A Nemzeti Vidékstratégia végrehajtási keretprogramjaként aposztrofált Darányi terv jogi összefoglalója szerint a VM összesen tizenhét agrártárgyú törvény és más jogszabály átvizsgálásával vagy kidolgozásával számol az idei első hat hónapban, de ezek között egyetlen föld- vagy birtokpolitikai jellegű sincs.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.