„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület, Vidékfejlesztési Egyesületek-Közösségek MÚLTJA, JELENE. JÖVŐJE?

Vidékfejlesztési Egyesületek - Közösségek Múltja, Jelene.  Jövője? címmel, országos egyeztető megbeszélést szervez Egyesületünk.

Bővebben...

 

Szezonbővítés százmilliós fürdőfejlesztéssel Csisztapusztán

BUZSÁK | Gyógyvizes medence, gyerekmedence, fedett rész – a legtöbb somogyi fürdőben ezek már alapvetők, az idén már a Buzsákhoz tartozó Csisztapusztán is megvalósul. A fürdő látogatottsága 20-30 ezer vendég között mozog. Az önkormányzat talált egy pályázatot, ami százmillió forintos beruházást enged.

Bővebben...

 

Elfogadták a hungarikumtörvényt

A magyar nemzeti értékekről és a hungarikumokról szóló törvény megszavazásával, amellyel gondoskodni kíván az értékek védelméről, mérföldkőhöz érkezett a magyar jogalkotás - hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) annak kapcsán, hogy az Országgyűlés megszavazta a hungarikumtörvényt. 

Bővebben...

 

Újabb erőfeszítéseket tesz az EU az agrártermékek reklámozásának javítására

Újabb kezdeményezéseket jelentett be az Európai Bizottság pénteken az európai uniós agrártermékekről kialakult kép javítására.

Bővebben...

 

További egymilliárd forintot kapnak a szőlő- és bortermelők

Újabb forrásokat csoportosít át a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatására. 

Bővebben...

 

Botrány a balatonboglári testületi ülésen

Csütörtök délután tartotta Balatonboglár Város Képviselő-testülete márciusi „rendes” ülését, melyen még a napirendek elfogadása előtt heves vita alakult ki több előterjesztés körül, majd négy képviselő tiltakozásul el is hagyta a termet.

Bővebben...

 

A helyi terméké a jövő

A helyi piacok erősítésének lehetőségeit tekintették át annak a konferenciának a résztvevői, akik a Völgy Vidék Közösség meghívására Alcsútdobozra érkeztek március 30-án. V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár beszélt a Darányi Ignác Tervben nyíló lehetőségekről és az új szabályozásról.

Bővebben...

 

Dél-balatoni LEADER Hírlevél 2012. I. negyedév 3. szám

Dél-balatoni LEADER Hírlevél 2012. I. negyedév 3. szám

 

MOBIL- ESCO Szemle

A Bükk-Mak Leader Nonprofit Kft a LEADER program keretében, területén megvalósította a „Közösségi Energiaudvarok” fejlesztését, melynek eredményeképpen a első körben beérkezett pályázatok közül 27 nyertes, második körben pedig 20 nyertes pályázat valósul meg területünkön.A „Közösségi Energiaudvarok” a településeken megtalálható megújuló energiaforrások hasznosításának termelő, bemutató, ismeretterjesztő helyszíne, valamint a hozzá kapcsolódó energiatároló, elektromos elosztó, töltő rendszerek beszerzése, telepítése, bemutatása a célja. http://www.bukkmakleader.hu/

Bővebben...

 

Összefogás Európa erdeinek védelmére

Európa jó példával járhat elől, ha az érintett országok szakembereinek sikerül tető alá hoznia egy joghatással bíró európai erdőegyezményt.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.