„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Fiatal gazdák támogatása: az MVH szerint jogszerűen vonták vissza a határozatokat

Cáfolja a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), hogy tudatosan kereste volna annak a lehetőségét, hogyan lehet a fiatal gazdáknak adott támogatásokat visszavonni – hangzott el a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában. Erdős Dániel jogorvoslati főosztályvezető hangsúlyozta: az újrapontozás indokolt volt, éppen a beérkezett kérelmek nagy száma miatt. A módosítás 78 igénylőt érintett hátrányosan, 42 esetben viszont jobban jártak a fiatal gazdák.

Bővebben...

 

Még 350 milliárd forint van környezet- és természetvédelmi fejlesztésekre

Még 350 milliárd forint szabad forrás áll rendelkezésre környezetvédelmi, természetvédelmi és vízügyi fejlesztésekre, amelyket 2014-ig fel kell használni – jelentette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára Hajdúböszörményben, ahol kerékpárutat adott át. Eddig 50 milliárd forintot használtak fel ilyen célokra az országban a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban - tette hozzá.

Bővebben...

 

Házi pálinkafőzés: lebuktatta az első csalót a NAV

Újsághirdetésben árulta az illegálisan előállított pálinkát egy Borsod megyei, felsőnyárádi férfi, aki ellen jövedéki orgazdaság miatt indult eljárás - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ez az első eset az országban, amikor a tavaly bevezetett házi pálinkafőzés szabályait megpróbálták kijátszani.

Bővebben...

 

Az ÚMVP Irányító Hatóságának 118/2011 (X.19.) sz. közleménye

A Falumegújítás és –fejlesztés, valamint a Vidéki örökség megőrzése jogcímek benyújtási időszakának módosításáról.

Közlemény (PDF)

 

Tisztelt Akciócsoport Tagok!

A gödöllői Szent István Egyetem Gazdasági-és Társadalomtudományi Kar Gazdaságfejlesztési és vidékfejlesztési agrármérnök szakos hallgatói tanulmányt készítenek a magyarországi LEADER akciócsoportok összetételéről, sajátosságairól, működésükről.

Bővebben...

 

"Ki kellett mondanunk, hogy rosszul működik az MVH" - Mikula Lajos szerint csalódottak és türelmetlenek a fiatal gazdák

Ki kellett mondanunk, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) nem működik jól, holott a tavalyi kormányváltás után a szervezet teljes, hatékonyságjavító átalakításáról volt szó – jelentette ki az agromonitor.hu-nak adott interjújában Mikula Lajos, az AGRYA – Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségének ügyvezető elnöke.

Bővebben...

 

Nyúltenyésztési mintaprogram hátrányos helyzetű településeken

Országszerte tizenkét település mintegy kétszáz hátrányos helyzetű családját vonták be abba a nyúltenyésztési mintaprogramba, amellyel a háztáji állattartásra ösztönöznék a résztvevőket.

Bővebben...

 

Jelentős átszervezés előtt a vízügyi szakigazgatás, a szakmai felügyelet a VM-nél marad

Jelentős szervezeti változás előtt áll a vízügyi szakigazgatás amiatt, hogy a vízügyi igazgatóságok a Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM) átkerülnek a Belügyminisztériumhoz (BM) – jelentett ki Fazekas Sándor az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának ülésén. Szerinte a magyar környezet- és természetvédelem soha nem volt annyira az európai érdeklődés középpontjában, mint az elmúlt félévi soros uniós elnökség alatt.

Bővebben...

 

Új alapokon a megújuló energiatermelés támogatása

Kombinált hő- és villamosenergia támogatást valósít meg a megújuló- és alternatív energiatermelés új kötelező átvételi rendszere az egyoldalú áramátvételi támogatás helyett.

Bővebben...

 

Pajtából mozi, lakóházból szállás

Hogyan kerül egy ezer lelkes, Somogy megyében található falucska egy dizájnnal és belsőépítészettel foglalkozó magazin oldalaira? Úgy, hogy egy tehetséges, kreatív és kitűnő stílusérzékkel megáldott lány, Szántó Anna különleges hangulatú szálláshellyel várja a falusi turizmusra éhes, a betonrengetegtől megcsömörlött nagyvárosiakat.

 

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.