„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Módosuló feltételek a Natura 2000-es és az erdészeti pályázatoknál

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) pályázóit érinti, hogy több agrártámogatásról szóló rendeletet módosított egy jogszabályban a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) – közölte a tárca. Az új szabályozás meghosszabbítja az erdő-környezetvédelmi és az erdő szerkezetátalakítási pályázatok beadási időszakát, a Natura 2000 gyepterületeken gazdálkodóknak pedig rövidebb időt szab a kötelező képzés elvégzésére.

Bővebben...

 

Kezdeményezőkészség kell a vidék fejlesztéséhez

Nem léphetünk előre a magyar vidék, a magyar mezőgazdaság dolgában, ha nem vagyunk elég kezdeményezőek, nem ragadjuk meg az uniós forrásokat - hangoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. nagyszentjánosi fejlesztéseinek avatóünnepségén.

Bővebben...

 

Átalakulásra vár a természetvédelem

Átalakulásra vár a természetvédelem: ha nem alakítjuk át az eddigi szegregált védelem egészét, veszélybe kerül a biológiai sokféleség, a fajok sokszínűsége, a környezet egyensúlya - mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.

Bővebben...

 

Ketyeg a bomba, nagy veszélyt jelentenek az idegen fajok

A Balaton természetes halállományát sodorják veszélybe az évtizedek során betelepített idegen fajok – ismertette kutatását Specziár András halökológus, a tihanyi limnológiai kutatóintézet igazgatóhelyettese. Úgy véli, a busa és az angolna a két legveszélyesebb. Ha a busa sokáig jelen lesz a Balatonban – figyelmeztetett a szakember –, meg van az esélye, hogy alkalmazkodik és kiirthatatlanná válik. A busa ráadásul az őshonos halak elől eszi meg a zooplanktont, a vízben lebegő apró rákocskákat.

Bővebben...

 

Tízek Szövetsége Balatonfenyvesen

Több mint tizenkét órás utazás után, Lombár Gábor polgármester fogadta elsőként Balatonfenyvesen a Székelyudvarhely környéki polgármestereket.

Bővebben...

 

Bizalmatlanok a digitális világgal szemben a kis- és közepes vállalkozások

Alulinformáltak és bizalmatlanok az európai kis- és közepes vállalkozások (kkv) a pénzügyi és számviteli szakembereket tömörítő szakmai szervezet, az ACCA felmérése szerint. Kimutatták azt is, hogy e cégek a digitális - például az e-számlázási - megoldásokat sem alkalmazzák.

Bővebben...

 

Mától igényelhető az iskolatej-támogatás

Mától igényelhető az idei, szeptember 1. és október 31. közötti szállítási időszakra szóló iskolatej támogatás.

Bővebben...

 

Határidő hosszabbítás

14. § Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2011-től nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet 20. § (1) bekezdésében a „2011. szeptember 30. és október 31. között” szövegrész helyébe a „2011. szeptember 30. és november 15. között” szöveg lép.

15. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

Dr. Fazekas Sándor s. k

 

Bővebben...

 

A "túlberuházás" és a beruházáshiány egyszerre van jelen a mezőgazdaságban

A „túlberuházás” és a beruházáshiány egyszerre volt jelen az utóbbi években a hazai mezőgazdaságban – állapította meg a Vidékfejlesztési Minisztérium elmúlt évi agrárgazdasági jelentése, amelyet a napokban fogadott el a parlament. Tavaly a beruházások mennyisége jelentősen, 25,5 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest, mert kevés volt a támogatási pályázat.

Bővebben...

 

Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv

Elkészült a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Terv, amelynek elsődleges célja a lehető legnagyobb megtakarítás elérése a végső energiafelhasználásban a rendelkezésre álló források hatékony felhasználásával - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.