„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Újabb LEADER benyújtási időszak november 29-től

Tájékoztatjuk a Tisztelt Pályázókat, hogy megjelent a Vidékfejlesztési Minisztérium 112/2011. (XI. 24.) rendelete, amely az alábbiak szerint módosítja a Leader pályázatok benyújtására rendelkezésre álló időszakot:

Bővebben...

 

Elakadtak a pályázatok

Mintegy százmillió forinttól esett el kedden az a több száz pályázó, aki a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal rendszerösszeomlása miatt nem tudta beadni a pályázatát.

Bővebben...

 

Közlemény kifizetési kérelem benyújtási kötelezettségről

Felhívjuk a Tisztelt Pályázók figyelmét, hogy a III.-as tengely TK2-es körében támogatási határozattal rendelkező ügyfelek esetében a 23/2007-es FVM rendelet 24.§(1) alapján a 33. § (4) bekezdésében meghatározott kivétellel (közbeszerzés) az ügyfél a helyt adó vagy részben helyt adó támogatási határozat közlésétől számított 9 hónapon belül köteles kifizetési kérelmet benyújtani, amellyel olyan kiadás is elszámolásra kerül, amely nem minősül egyéb elszámolható kiadásnak.

Bővebben...

 

Falumegújítási Díj 2011.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy A Falumegújítási Díj első, regionális fordulójának eredményei megszülettek. A Falumegújítási Díj eredményei a www.kormany.hu weboldalon olvashatók az alábbi linken: 

Bővebben...

 

Új-Zélandon a patkányok veszik át a kipusztult beporzó állatok szerepét

A telepesek által behurcolt patkányok és más idegen fajok hatására jelentős változáson ment keresztül Új-Zéland állatvilága. Számos faj kipusztult, mivel az újonnan érkezők kiszorították őket élőhelyükről – többek közt denevérek, gekkók és madarak, amelyek a virágos növények beporzóiként fontos szerepet töltöttek be az ökoszisztémában, egy kutatás szerint viszont a betolakodók legalább részben képesek voltak átvenni ezt a feladatot.

Bővebben...

 

December közepéig igényelhető támogatás az erdőfelújításokra

November 15-től egy hónapig támogatás igényelhető az erdő természetes, illetve mesterséges felújítása érdekében végzett erdőgazdálkodási tevékenységekre - közölte a Magyar Agrárkamara. Hektáronként 28-346 ezer forint közötti összeget igényelhetnek az érintettek.

Bővebben...

 

Kevesebb csokimikulás és szaloncukor fogy az idén

A válság hatása az édességpiacon is jelentkezik, amit tetézett a népegészségügyi termékadó – hangzott el a Kossuth Rádió Krónika című műsorában. A desszertek iránti kereslet például a válság kitörése óta egyötödével csökkent, az új adóforma érezhető drágulást, 10-20 százalékos áremelkedést jelent.

Bővebben...

 

Közlemény

Tájékoztatjuk a Tisztelt Érdeklődőket, hogy technikai okok miatt, 2011. november 18-án irodánk zárva tart.

Az EON közleménye alapján 2011. november hónap 18-án 07:30 órától várhatóan 15:30 óráig

Bővebben...

 

VM: dolgoznak a késve érkezett pályázatok befogadásán

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) dolgozik azon, hogy benyújthassák azok is a pályázataikat, akik az informatikai rendszer terheltsége miatt november 15-én ezt nem tudták megtenni - közölte a szaktárca.

Bővebben...

 

Még 33 milliárd forint fejlesztési keret a Leader egyesületeknek

Még 33 milliárd forint összegű fejlesztési keret áll rendelkezésre a térségi Leader egyesületeknek - közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Szabolcs községben.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.