„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Magyarországi Falumegújítási Díj – 2011 Végeredmény

Lezárult a Magyarországi Falumegújítási Díj – 2011. II., országos bírálati fordulója is. A regionális zsűrik továbbították a Falumegújítási Szakértői Bizottságnak (Bizottság) az általuk továbbjuttatott két-két település pályázatait. A Bizottság a belügyminiszter és a vidékfejlesztési miniszter által kinevezett, a két tárca, az állami főépítészek, a Magyar Urbanisztikai Társaság Falutagozatának és a Magyar Építőművészek Szövetségének képviselőiből állt.

 

Bővebben...

 

Több mint 282 milliárdos pénzmentő átcsoportosítást kér Brüsszeltől az NFÜ

Az európai uniós fejlesztési források átcsoportosítását kezdeményezi Magyarország annak érdekében, hogy a 2007-2013 közötti költségvetési időszakban a meglévő keretet maradéktalanul fel lehessen használni, a pénzvesztés kockázata pedig csökkenjen - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az operatív programok módosítási kérelmét az NFÜ várhatóan még decemberben benyújtja az Európai Bizottság illetékes főigazgatóságához.

Bővebben...

 

Visszaszerzi javait a balatoni halgazdálkodási cég

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNP) visszavásárolta Siófoktól egy korábban értékesített épületét, és előrehaladott tárgyalásokat folytat két korábbi tóegysége visszaszerzéséről - mondta Füstös Gábor vezérigazgató az adás-vételi szerződés aláírásakor.

 

Bővebben...

 

Egyszerűsödhet a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszer

A gazdálkodók könnyebben juthatnak a termelést segítő, konkrét szakmai információkhoz a jövőben azzal, hogy egyszerűsödik a mezőgazdasági szaktanácsadási rendszer - összegezte V. Németh, Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (MV) vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

 

Bővebben...

 

Meghívó – PTKT Tanácsának 2011. december 14-én tartandó ülésére

A Pogányvölgyi Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa 2011. december 14-én 10.00 órai kezdettel tartja soron következő ülését, melyre tisztelettel meghívom.

 

Bővebben...

 

Meghirdették a Halastavi Környezetgazdálkodási Programot

Meghirdették a Halastavi Környezetgazdálkodási Programot (HKP), amelyben az Európai Halászati Alap (EHA), Halászati Operatív Program (HOP) 2-es prioritási tengelye szerinti támogatásra lehet pályázni - közölte a Magyar Agrárkamara (MA).

 

Bővebben...

 

Megkezdődött a különleges tejtámogatás második felének kifizetése

Megkezdte az idei különleges tejtámogatás második felének kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - tájékoztatott az MVH.

 

Bővebben...

 

Meghívó – Balaton Vox Kórus

A Balaton Vox Kórus december 15-én csütörtökön 17:30-kor az Evangélikus templomban tartja hagyományos adventi koncertjét, melyen a Balaton Vox Kórus mellett fellépnek:

 

Bővebben...

 

Balatoni Programkoordinációs együttműködési hajlandóság – felmérés

A Balaton Fejlesztési Tanács (mint kedvezményezett) határozata alapján a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Nonprofit KFT. a turisztikai szempontból is jelentőséggel bíró kulturális programok jövőbeli minőségbiztosítása, regionális regisztrációja és koordinációja, hatékonyabb finanszírozása céljából a Balaton Kiemelt Üdülőkörzet versenyképességét növelő, közeljövőbeli balatoni partnerségi program előkészítését megalapozó helyzetelemzést készít.

Bővebben...

 

Ekkora pofonra nem számítottak a krisnások

Békés demonstrációt szervez a somogyvámosi Krisna-völgyi földjeinek elvesztésétől tartó Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége december 13-án, délután két órára a Kossuth térre, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtti parkolóba. A krisnások ugyanis féltik a legnagyobb magyar ökofalu 270 hektárnyi földjét, ami az új egyházi törvény miatt az államra szállhat.

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.