„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek

Hírek

Hárommilliárd forintos pályázati forrás nyílik a mezőgazdasági utak felújítására

A mezőgazdasági utak építésére, felújítására hirdet január 1-jétő hárommilliárd forintos pályázatot a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) – közölte a tárca. A támogatás mértéke az elszámolható kiadások 75 százaléka lehet, támogatási kérelmet pedig mezőgazdasági termelők és önkormányzatok nyújthatnak be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH) 2012. január 1-31. között.

Bővebben...

 

Közel hárommilliárd forintos támogatás a mezőgazdasági biztosítások díjához

Megjelent a Magyar Közlönyben a vidékfejlesztési miniszter rendelete, amely alapján a mezőgazdasági biztosítások díjának 65 százalékáig igényelhetnek támogatást a termelők. A támogatás kerete 2012-ben 9,33 millió euró (jelenlegi árfolyamon mintegy 2,8 milliárd forint), míg 2013-ban 10,67 millió euró (3,2 milliárd forint) lesz.

Bővebben...

 

A tagok kilépése miatt megszűnik a Magyar Dohányipari Szövetség

tagok kilépése miatt január végén megszűnik a Magyar Dohányipari Szövetség (MDSZ) - erről hozott döntést az MTI szerint a szervezet korábbi rendkívüli közgyűlése.

Bővebben...

 

Nem lesz elég uniós forrás a természetvédelemre a következő hétéves ciklusban

Az Európai Unió (EU) szavak és stratégiák szintjén próbálja megállítani a biológiai sokféleség csökkenését, de csak a töredékét biztosítja a célok eléréséhez szükséges forrásoknak a következő hét éves költségvetési ciklusban – írja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületre (MME) hivatkozva a greenfo.hu. Az egyesület szerint így alulfinanszírozott marad Európa legsikeresebb környezetvédelmi alapja.

Bővebben...

 

Jövőre is lesz EU Élelmiszersegély-program Magyarországon

Az Európai Unió agrárminiszterei rendeletet fogadtak el arról, hogy az EU élelmiszersegély-program 2012-ben és 2013-ban változatlan formában folytatódik a korábbi évek 500 millió eurós költségvetésével. Jelentős előrelépés, hogy e két évben lehetőség lesz az intervenciós készleteken felül a szabadpiacról is árut beszerezni.

Bővebben...

 

Az erdőgazdálkodás a vidékfejlesztés egyik kitörési pontja lehet

Az erdőgazdálkodás a magyar vidékfejlesztés egyik kitörési pontja lehet, mivel az erdő a magyar vidék meghatározó eleme - monda Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy szakmai tanácskozáson, amelyet az Erdők nemzetközi éve záróeseményeként tartottak meg.

Bővebben...

 

Több pénz jut a 2012-es iskolatej programra

Megjelent az iskolatej program jövő évi támogatásáról szóló rendelet. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) 2012-ben 1,2 milliárd forinttal támogatja a folytatódó iskolatej programot, 400 millió forinttal többel, mint az idén.

Bővebben...

 

Ünnepi nyitva tartás

Tájékoztatjuk Tisztelt ügyfeleinket, hogy irodánk (8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.) 2011. december 27.- 30.-án zárva tart.

Ügyeleti elérhetőségeink:

Bővebben...

 

A Feng-shui Galéria 2012. évi programja

Bővebben...

 

Meghívó Balaton M. & K. Fúvószenekar Karácsonyi Hangversenyére

Bővebben...

 
További cikkeink...


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.