„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap

Jól halad a vidékfejlesztési támogatások tervezése

Május végére kell elkészülnie a Vidékfejlesztési Operatív Program első szöveges verziójának - mondta a Napi Gazdaságnak V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

A lap keddi számában közölt interjú szerint a szövegtervezet szeptemberben kerülne bizottsági egyeztetésre, előreláthatólag év végén fogadhatja el a kormány, s 2014 első negyedében mind az EB, mind a kormány végső jóváhagyása megszülethet.

V. Németh Zsolt elmondta, hogy az új irat erőteljesen különbözik majd az eddigi gyakorlattól, többek között a megváltozott uniós elvárások, a több uniós támogatási alap forrásainak felhasználási lehetősége, és ebből fakadóan a változó eljárásrend miatt.

A társadalmi befogadással kapcsolatos programokban például egzakt módon meg kell határozni a szegénység elleni küzdelemben elérni kívánt mutatókat. Az is újdonság lesz, hogy az egyes prioritásokon belül meg kell jelölni azokat a tematikus célokat is, amelyek elérését célozzák a meghirdetendő pályázatok.

A vidékfejlesztésre fordítható forrást - élve a stratégiai keretrendszer adta lehetőséggel - szeretnék más uniós alapokból származó forrásokkal kiegészíteni. A szegénység csökkentését célzó prioritásnál például számítanának az Európai Szociális Alap foglalkoztathatóság javítására vagy mobilitás támogatására fordítható forrásaira is.

Forrás: (MTI)

 


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.