„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek Ismét Nemzeti Vidékfejlesztési Nap

Ismét Nemzeti Vidékfejlesztési Nap

Idén is megrendezik a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amelyre november 27-étől lehet jelentkezni. A december 11-12-ei esemény ebben az évben egy második, nemzetközi nappal is kibővül. 2012. december 11-12-én immár második alkalommal tartják meg a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot. „A vidékért, együtt” mottóval meghirdetett kétnapos szakmai és kulturális rendezvény helyszíne a budapesti Vajdahunyad-várban található Magyar Mezőgazdasági Múzeum lesz. Az eseményt a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet keretein belül működő Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Állandó Titkársága rendezi meg.

A szakmai esemény Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ünnepélyes megnyitójával kezdődik, majd a meghívott vendégek – a Vidékfejlesztési Naphoz kapcsolódó díjátadásokat követően – pódiumbeszélgetéseket hallgathatnak meg, délután pedig plenáris előadásokon és szekcióüléseken vehetnek részt. Ezek várhatóan a fenntarthatóság, a versenyképesség és a vidék megújulása-befogadás témaköreit érintik majd az érintett szakterületek képviselőinek, szakértőinek bevonásával.

A szakmai találkozó másnapján nemzetközi kitekintésként az MNVH finn, észt, osztrák, valamint olasz hálózati partnereinek szemszögéből ismerkedhetnek meg a résztvevők a LEADER program jó gyakorlataival és tapasztalataival, valamint a következő programozási időszakra vonatkozó tervekkel, elképzelésekkel. Betekintést nyerhetnek továbbá a nemzeti vidéki hálózatok működésébe, az egyes országok sikertörténetein keresztül.

A rendezvényen történő részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket 2012. november 27-től 2012. december 5-én éjfélig lehet elküldeni a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címre.

A szervezők felhívják rá a figyelmet, hogy a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében és a helyszín korlátozott befogadóképességére tekintettel tudják figyelembe venni.

Az II. Nemzeti Vidékfejlesztési Nap végleges programját várhatóan hamarosan közzéteszik.

 

Forrás: http://www.ikszt.hu

 


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.