„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek Szezonbővítés százmilliós fürdőfejlesztéssel Csisztapusztán

Szezonbővítés százmilliós fürdőfejlesztéssel Csisztapusztán

BUZSÁK | Gyógyvizes medence, gyerekmedence, fedett rész – a legtöbb somogyi fürdőben ezek már alapvetők, az idén már a Buzsákhoz tartozó Csisztapusztán is megvalósul. A fürdő látogatottsága 20-30 ezer vendég között mozog. Az önkormányzat talált egy pályázatot, ami százmillió forintos beruházást enged.

Kara Lajosné a társaság ügyvezetője arról számolt be: a hagyományosan húsvétra tervezett fürdőnyitással megkezdődött a beruházás is. Úgy ötszáz négyzetméteren épül fedett tér pancsoló medencével, gyógyvizes medencével, új öltözővel, kiszolgáló helyiségekkel. Pontosabban három oldalon lesz fedett, a negyedik nyitott marad. Jelenleg háromszázötven strandolót tud fogadni a fürdő, a fejlesztéssel négyszázötvenre bővül ez a szám.

Kara Lajos buzsáki polgármester elmondta: a fejlesztéssel a nyári szezon meghosszabbítása a cél, illetve a Balaton-parti idegenforgalmat is kiegészítheti, ha éppen rossz az idő. Buzsáknak ez egy jelentős beruházása abból a szempontból is, hogy a csisztai fürdő volt az egyik fő vonzerő annak idején, amikor külföldiek, zömmel németek kezdtek ingatlanokat vásárolni a faluban. Ma körülbelül kétszáz ingatlan van a településen külföldi tulajdonban, a németeken kívül van osztrák, holland és olasz lakójuk, akiknek zöme a fürdő rendszeres vendége. Már egy újabb beruházás is tervezés alatt áll: a fürdőre épülve egy gyógyászati centrum kialakítása, illetve egy új kút fúrása.

A fürdőnyitásra Veliki Grdjevacból horvát delegáció is érkezett Buzsákra, testvéri kapcsolat előkészítésére. A horvát település polgármestere Marijan Dautanac, és alpolgármestere Marijan Petak arról beszélt: tavaly, mikor a buzsákiak náluk jártak, akkor körvonalazódtak az együttműködési lehetőségek. Tekintettel arra, hogy közös vonásaik vannak: mindkét településnek adottak az értékei, mindkettőnek vannak a turizmusban lehetőségei, s a kezdeti kulturális, sport együttműködési lépések után a gazdasági is megvalósulhat.

 

Forrás: http://www.sonline.hu

 


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.