„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap Hírek Plusz 12 milliárd forinttal gazdálkodhatnak a LEADER-csoportok

Plusz 12 milliárd forinttal gazdálkodhatnak a LEADER-csoportok

12 milliárd forintot oszt szét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (ÚMVP IH) a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) között. Az összeget a csoportok Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájuk (HVS) végrehajtására használhatják fel.

A hatóság a LEADER Program megvalósítására szánt forrást korábban a rendeletben meghatározott módon elosztotta a HACS-ok között. A teljes keretet nem merítette ki, a tartalékot a fellebbezések, további hozzájárulási igények fedezésére szánta, de a pénzt nem kötötték le. A most kiosztott támogatás ebből a megtakarításból származik.

Az akciócsoportok március 18-ig vizsgálhatták felül vidékfejlesztési stratégiájukat, aminek célja a program félidejű értékelése, megújítása, az új feladatok meghatározása volt. Jelenleg a HACS-ok a stratégia végrehajtási tervét készítik, amiben már ezzel az összeggel is számolhatnak. A forrás működési költségekre nem fordítható.

A LEADER Program a gazdasági, társadalmi és környezeti problémák helyi megoldását segíti. A közigazgatás, a vállalkozók és a civil szervezetek összefogásán alapul, akik úgynevezett Helyi Akciócsoportokba tömörülnek. Országszerte 96 közösség alakult, akik maguk dönthetnek arról, milyen fejlesztéseket kívánnak megvalósítani.

Forrás: agrarhirek.hu

 

 


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.