„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Címlap

ÚMVP Irányító Hatóságának 54/2008. (X. 2.) közleménye

a Leader Helyi Akciócsoport munkaszervezetének megalakulásáról

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (továbbiakban: FVM) Irányító Hatósága (továbbiakban: IH) az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (továbbiakban: ÚMVP) III. tengelyes Helyi Vidékfejlesztési Stratégiába (továbbiakban: HVS) integrált intézkedéseinek és IV. tengelyes LEADER intézkedéseinek végrehajtása érdekében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet 3. és 4. tengelyének keretében megalakuló helyi akciócsoportok elismerési rendjével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 93/2007. (VIII. 29.) FVM rendelet alapján előzetesen elismert helyi közösségek tervezési folyamatával, és a LEADER csoportok kiválasztásával kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 147/2007 (XII. 04.) FVM rendelet alapján kiválasztotta azon közösségeket, melyek a LEADER elvek betartása mellett hajthatják végre HVS-üket.

 

A HVS végrehajtása érdekében, az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó vidékfejlesztési támogatásról szóló 1698/2005/EK tanácsi rendelet 3. és 4. tengelyének keretében megalakuló helyi akciócsoportok elismerési rendjével kapcsolatos egyes kérdésekről szóló 93/2007 (VIII. 29.) FVM rendelet 11. § értelmében minden előzetesen elismert vidékfejlesztési akciócsoport köteles 2008. október 1-jéig jogi személyiséggel rendelkező szervezeti formát ölteni.

 

A jogi személyiségű szervezet munkaszervezetének közreműködésével köteles ellátni a helyi szintű végrehajtás érdekében a külön rendeletben szabályozott, a finanszírozás igénybe vétele érdekében meghatározott feladatokat.

 

A munkaszervezeti feladatok ellátása érdekében a jogi személyiséggel rendelkező szervezet köteles:

legalább egy főállású, napi 8 órában foglalkoztatott, a HVS végrehajtási kérdéseiben tájékozott munkatársat alkalmazni, aki köteles részt venni az IH által szervezett képzéseken.

Fentiek alapján a munkaszervezet vezetői állást csak főállású munkatárs láthatja el, ezen feladat másodállásban nem végezhető.

 

A Helyi Vidékfejlesztési Iroda (továbbiakban: HVI) irodavezetője nem lehet a jogi személyiséggel rendelkező LEADER HACS munkaszervezetének vezetője vagy alkalmazottja. A HVI irodavezető a munkaszervezettel sem munkaviszonyban, sem pedig munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban nem állhat.

 

A HVI az ÚMVP III. tengelyes és IV. tengelyes intézkedései vonatkozásában a végső kedvezményezettek által benyújtandó kérelmek vállalkozás alapú elkészítését nem végezheti.

 

A HVI címmel rendelkező címbirtokos szervezet nem HVI munkatársai, amennyiben a címbirtokos szervezet pályázati tanácsadást is végez, másodállásban nem vehetnek részt a LEADER HACS munkájában.

 


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.