„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Szavazások
Önnek hogy tetszik az új honlap?
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 7 vendég böngészi
Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Dél-Balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. közgyűlési meghívó

Tisztelt Részvényesünk!

Igazgatóságunk felhatalmazása alapján meghívom a „Dél-balatoni LEADER” Vidékfejlesztési Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (8695 Buzsák Fő tér 1.) hagyományos módon megtartásra kerülő

éves rendes közgyűlésére 

2013. május 02-án (csütörtök) 14.30 órára

a buzsáki faluház kistermébe

Bővebben...

 

Lenullázza a kormány az NFÜ-t

Teljesen átalakítja a kormány az uniós pénzek elosztásának és pályáztatásának rendszerét. Az eddig főszerepet játszó, de a 8000 milliárd forintos kerettel csődöt mondott Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a jövőben háttérbe szorul, az irányítást decentralizálják, és az szaktárcákhoz helyezik. A koordinációt a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság végzi majd. Elképzelhető az is, hogy a mostani intézményrendszerrel párhuzamosan a kormány beindítja a pénzosztás új rendszerét is, és egy ideig a két struktúra párhuzamosan fog működni.

Bővebben...

 

1046 bejelentés, 691 millió euró visszafizettetés, 511 év börtönbüntetés - Az Európai Csalásellenes Hivatal éves jelentése

Az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) vizsgálatainak eredményeként 2011-ben 691 millió euró visszafizettetésére került sor, valamint összesen 511 év börtönbüntetést szabtak ki a tagállamok bíróságai - olvasható a hivatal által vasárnap közzétett éves jelentésben.

Bővebben...

 

Elektronikus úton is kezdeményezhető az építésügyi eljárás januártól - Változások az építésügyben

Január 1-jétől az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat már elektronikus úton is kezdeményezhetik a polgárok, az új rendszer kényelmesebb, gyorsabb lesz, mint a hagyományos papír alapú ügyintézés - közölte Felkai László, a Belügyminisztérium (BM) közigazgatási államtitkára a programot ismertető szombati budapesti rendezvényen.

Bővebben...

 

Egy kis falu óriás fája - polgárőrök vigyáznak a főtér díszére

VISZ | A négyszázhetven pályázó településből Visz volt a legkisebb, végül azonban a huszonnégy nyertes közé is bekerültek.

Óriás karácsonyfát nyert a kétszáz lelkes község az energiaszolgáltató társaság pályázatán. A ledes izzókkal megvilágított fán kívül ajándékcsomagokat és egy nagy asztali adventi koszorút is kaptak. A pályázatot a viszi IKSZT (Integrált Közösségi Szolgáltató Tér)-szervezet készítette.

Bővebben...

 

Cserpes: Az a jó, ha állambácsi messziről elkerül!

Az a titkunk, hogy mertünk tejből tejtermékeket, sajtot készíteni – mondja Cserpes István, akit a napokban díjaztak az Év vállalkozója versenyen. A kapuvári sajtműhely-alapító a 2000-es évek közepén elégelte meg, hogy a magyar tejiparból ömlik a gagyi. Termékei áruházláncokban nem kaphatók, egyrészt azért, mert a suttogó propagandában hisz, másrészt azok túl magas árrése miatt.

Bővebben...

 

A Kúrián is bukta az MVH a "fiatal gazda újrapontozás" ügyet - az igazság utat tört magának!

Az un. "fiatal gazda újrapontozás" ügy még 2010. nyarára nyúlik vissza. Ekkor a kormányváltás után újonnan kinevezett MVH vezetés döntése alapján újrapontozták az összes 2009-ben beadott fiatal gazda támogatás iránti kérelmet és ez alapján felülvizsgálták az összes akkor már jogerőre emelkedett határozatot. Az újrapontozás után az MVH úgy ítélte meg, hogy 78 fiatal gazdának mégsem jár az a támogatás, amelyről jogerős határozat van a kezében és amely alapján nem egy esetben már meg is kezdték a beruházásokat.

Bővebben...

 

Kikapcsolták az áramot egy kormányhivatalban

Az E.On kikapcsolta az áramot a nemzetbiztonsági szempontból kiemelt védettséget élvező vidékfejlesztési hivatal kaposvári kirendeltségén, írja a Kaposmost.hu című lap Gombos Sándorra, a hivatal vezetőjére hivatkozva.

Bővebben...

 

Ismét Nemzeti Vidékfejlesztési Nap

Idén is megrendezik a Nemzeti Vidékfejlesztési Napot a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, amelyre november 27-étől lehet jelentkezni. A december 11-12-ei esemény ebben az évben egy második, nemzetközi nappal is kibővül.

Bővebben...

 

Harminc százalékos támogatási előlegigénylésre lesz lehetőségük a gazdálkodóknak

Harminc százalékos támogatási előlegigénylésre lesz lehetőségük december 7-től azoknak a gazdálkodóknak, akik uniós forrás - társfinanszírozás - felhasználásával valósítanak meg mezőgazdasági beruházásokat - közölte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Bővebben...

 

Friss hírek


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.