„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Szavazások
Önnek hogy tetszik az új honlap?
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 6 vendég böngészi
Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Megkezdődött a „magyar termék” rendelethez érkezett társadalmi javaslatok összegzése

A Vidékfejlesztési Minisztérium megkezdte a „magyar termék” rendelethez beküldött társadalmi javaslatok feldolgozását. A magyar termék és a magyar élelmiszer fogalmát, illetve a magyar származási helyre utaló jelölések használatát szabályozó rendelethez március 16-ig küldhették el észrevételeiket a szakmai testületek, a civilek és a társadalmi szervezetek.

Bővebben...

 

Plusz 12 milliárd forinttal gazdálkodhatnak a LEADER-csoportok

12 milliárd forintot oszt szét az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága (ÚMVP IH) a LEADER Helyi Akciócsoportok (HACS) között. Az összeget a csoportok Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájuk (HVS) végrehajtására használhatják fel.

Bővebben...

 

Eredményesen lobbiznak a fiatal gazdák Brüsszelben

Kiemelt figyelmet szentel az Európai Unió a fiatal gazdáknak a 2014-től induló finanszírozási ciklusban. A magyar EU-elnökség alatt elfogadott dokumentum szerint az agráriumban olyan kihívásokkal is szembe kell nézni, mint a foglalkoztatási lehetőségek hiánya, a demográfiai változások és generációváltás. A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) kezdeményezi a farmgyakornoki program bevezetését is.

Bővebben...

 

Gödöllőn kezdődött el az EU vízstratégiájának megalapozása

„A Japán atomkatasztrófa ismét bizonyította, hogy a környezetünket csak együtt, összefogással védhetjük meg. A természet, ezen belül a levegő, a víz, nem ismer országhatárokat" – mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az EU környezetvédelmi minisztereinek informális ülését követő sajtótájékoztatón.

Bővebben...

 

Kisberényi Majális

A Zöld Kultúra Egyesület szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját az Egyesület által szervezett, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program támogatási keretein belül megvalósuló Kisberényi Majális elnevezésű egész napos családi programra!

 

A Kisberényi focipálya mellett felállított színpadnál várunk minden érdeklődőt 2011. május 1-én 9 órától!

Bővebben...

 

Aranyat érő fekete gyémánt

Mi lenne, ha szarvasgombaíze lenne a lekvárnak, az olajnak, a libamájnak, sőt a kolbásznak is? Ebből az ötletből ma már egy vállalkozás él meg. Sokan rácsodálkoztak az Aranyszarvas- gomba Kft. standjára a kézműves magyar élelmiszerek legutóbbi vásárán. A standon láthattunk legalább húszféle üveges konzervet vagy félkonzervet, és szinte mindegyikben szarvasgomba rejtőzött. Az a ritka erdei csemege, aminek kilóját nyolcvanezer forint körül árulják pár hazai piacon.

Bővebben...

 

Kézműves minőséggel a csillagokig

Nem vett fel hitelt. Talán így még érdekesebb a kisalföldi méhész portréja, akinek odaítélték az Év Méhésze díjat a tavalyi teljesítménye alapján. Termékei a legmagasabb minőségi kategóriába tartoznak. A fiatalember sikertörténete egy ház és a hozzá tartozó jókora terület megöröklésével kezdődött még a rendszerváltás idején.

Bővebben...

 

Ismét lehet pályázni 200 milliárdra!

Hosszú szünet után a kormány ismét kiír vidékfejlesztési támogatásokat. Az összes keret 200 milliárd forint, ennek felét mezőgazdasági, élelmiszer- feldolgozási és erdészeti ágazat verseny- képességének javítására lehet igényelni. Elsőként március végén jelenik meg pályázat.

Bővebben...

 

Védelmet adna tíz-tíz földrajzi árujelzős élelmiszernek az EU és Kína

Tavaly ötven százalékkal nőtt az Európai Unió élelmiszerexportja Kínába, amelynek piacát az unió a jövőben is megkülönböztetett figyelemmel, köztük földrajzi árujelzős termékekkel igyekszik meghódítani – mondta Pekingben Dancian Ciolos, az EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztosa. A tervek szerint jogi alapot teremtenének Kínában és az unióban tíz-tíz földrajzi árujelzős (GI) termék védelmének. A "tíz plusz tíz projekt" után több száz árut vonnának a rendszerbe.

Bővebben...

 

Ángyán: jövő héttől indul a vidékstratégiai vita, jön a "helyi pénz"

A jövő héten megkezdődik az agrár-, vidék- és környezetstratégia társadalmi vitája – mondta Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) államtitkára. Április végéig öt regionális nagyfórumot tartanak, majd Mosonmagyaróváron véglegesítik a stratégiát. A program téziseket és alapvetéseket tartalmazó részét május elején vinnék a kormány elé, míg az agrár-, vidék- és környezetorientációs törvényt a parlament őszi ülésszakán fogadnák el.

Bővebben...

 

Friss hírek


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.