„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Szavazások
Önnek hogy tetszik az új honlap?
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 73 vendég böngészi
Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Támogatja a haltermelőket a Vidékfejlesztési Minisztérium

Több mint 2,3 milliárd forintos támogatást kapnak a Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM) a haltermelők, feldolgozók és értékesítők.

Bővebben...

 

Az európai szőlőtermelők a liberalizáció ellen

A telepítési jogok tervezett közösségi eltörlésének veszélyeiről tanácskoztak Párizsban az uniós bortermelők a francia szenátusban szervezett európai szakmai napon.

Bővebben...

 

Ősszel láthatják a tagállamok a jövő KAP-tervét

Az Európai Bizottság elkezdheti kidolgozni a KAP-reform jogszabályait, a tervezetet várhatóan az ősszel terjeszti a testület a tagországok elé.

Bővebben...

 

Az ÚMVP 200 milliárdjából 60 milliárd megy vidékfejlesztésre és LEADER-re

Mintegy 200 milliárd forint áll rendelkezésre az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) végrehajtására 2013 végéig, ebből a vidékfejlesztési jogcímek megvalósítására és a LEADER-programban szereplő projektek létrehozására összesen mintegy 60 milliárd forintot lehet költeni – közölte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára egy szakmai háttérbeszélgetésen.

 

Bővebben...

 

Hogyan mozduljon el a turizmusunk a béka feneke alól?

 

Magyarország turisztikai teljesítménye alapján az utolsók között áll az Európában. Ha pedig az elöregedő unió nyugdíjas otthona szeretnénk lenni, ahhoz is rengeteg fejlesztésre lenne szükség, és persze arra is, hogy az önkormányzatok ne akarják lenyúlni az érdekalapon létrejött helyi turisztikai szervezetek pályázati pénzét – állítja ezen szervezetek országos elnöke, Balogh Károly.

 

Bővebben...

 

A vidéki közösségi terek fejlesztését preferálja a VM

Idén 332 Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSzT) kezdi meg működését az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter Tiszapüspökiben a helyi közösségi tér átadásakor. Az elmúlt évben több mint 25 milliárd forint értékű hasonló beruházáshoz járult hozzá támogatással a tárca – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Bővebben...

 

Átdolgozta és újra társadalmi vitára bocsátja a hungarikumtörvényt a VM

Második körben bocsátja társadalmi egyeztetésre a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) a hungarikum törvényt – ismerteti a tárca közleménye. Az első, január 10-én lezárult vita eredményeként 48 szakmai szervezet, magánszemély és állami szerv körülbelül 200 oldalban véleményezte a tervezetet, és a felvetések többségét beépítették a törvénybe – állítja a tárca.

Bővebben...

 

A méhészeknek még egy nap a határidőig

Szinte a méhészkedés minden részletére kiterjedő támogatási kört vehetnek igénybe a méhészek ebben az évben - hívja fel a figyelmet a Magyar Agrárkamara.

Bővebben...

 

Ötmilliárdos ÚMVP-támogatást ígér a VM a helyi piacok fejlesztésére

A helyi piacok fejlesztésére lehet belátható időn belül pályázni az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP)  keretében,  annak érdekében, hogy a helyben vagy a kistérségben megtermelt áru mielőbb a helyi közösségekhez juthasson el közvetítők nélkül – mondta Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára a gazdagréti őstermelői piac bemutatásakor.

Bővebben...

 

Figyelem!

FIGYELEM! Honlapunk 2011.03.21-én megújult! A tartalom áttöltése folyamatosan történik. Türelmüket köszönjük.

 

Friss hírek


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.