„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Szavazások
Önnek hogy tetszik az új honlap?
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 4 vendég böngészi
Címlap

Köszöntjük weblapunkon

MOBIL- ESCO Szemle

A Bükk-Mak Leader Nonprofit Kft a LEADER program keretében, területén megvalósította a „Közösségi Energiaudvarok” fejlesztését, melynek eredményeképpen a első körben beérkezett pályázatok közül 27 nyertes, második körben pedig 20 nyertes pályázat valósul meg területünkön.A „Közösségi Energiaudvarok” a településeken megtalálható megújuló energiaforrások hasznosításának termelő, bemutató, ismeretterjesztő helyszíne, valamint a hozzá kapcsolódó energiatároló, elektromos elosztó, töltő rendszerek beszerzése, telepítése, bemutatása a célja. http://www.bukkmakleader.hu/

Bővebben...

 

Ismét lehet borszőlő-ültetvény telepítési jogot venni

Március 19. és május 31. között a gazdák újból igényelhetnek újratelepítési jogot borszőlőültetvény létrehozásához a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) központi tartalékából.

Bővebben...

 

Országos mozgalom indult az őshonos gyümölcsfák megőrzéséért

Országos mozgalom indult a Magyarországon őshonos gyümölcsfák megőrzéséért: Zala és Vas megyei civilek felhívására több magyarországi településen ültetnek ritka gyümölcsfákat Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, március 25-én - közölte a kezdeményezést támogató a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Bővebben...

 

Összefogás Európa erdeinek védelmére

Európa jó példával járhat elől, ha az érintett országok szakembereinek sikerül tető alá hoznia egy joghatással bíró európai erdőegyezményt.

Bővebben...

 

Tájékoztatás telefonos ügyeletről (2012. március 24.)

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 2012. március 24-én, szombaton telefonos ügyeletet tartunk!

Telefonos elérhetőség a szombati ügyelet ideje alatt:

+36 20 466 8413

 

IKSZT avatás Balatonszemesen

Dr. Kollmann Gergely beszédének letöltése

Takács József polgármester beszédének letöltése

 

 

A magyar kormány támogatná egy környezetvédelmi világszervezet létrehozását

Komoly előrelépést jelentene, ha egy környezetvédelmi világszervezet alapításáról döntenének a júniusi Fenntartható Fejlődés Csúcstalálkozón. A szervezet létrehozását – az Európai Unió szándékával összhangban – a magyar kormány támogatja, jelentette ki a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Bővebben...

 

Uniós tangazdaságok Magyarországon is

Eddig több mint húsz hazai mezőgazdasági vállalkozó jelezte, hogy részt kíván venni az újonnan alakuló közös, Európai Uniós tangazdasági hálózat munkájában – mondta Covics Judit, a váci Táncsics Mihály Mezőgazdasági Szakképző Iskola tanára, a magyarországi taggazdasági bázist szervező projekt vezetője a régió gazdálkodói számára összehívott tanácskozáson.

Bővebben...

 

5 új település csatlakozott a Nyúl-unk a munkáért programhoz

A Nyúl-unk a munkáért program új támogatójának köszönhetően öt további település csatlakozhatott a kezdeményezéshez, így csaknem 100 hátrányos helyzetű családnak nyílik lehetősége a felemelkedésre – jelentette be V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős.

 

 

Bővebben...

 

Boldog Nőnapot kívánunk minden kedves olvasónknak!

Mint a mesében, olyan tud lenni ez a dombtető, mikor már nem a hótól, hanem a hóvirágtól fehérlik! Kevés helyen lehet ilyen páratlan (tavaszköszöntő vizuális élményben) részünk, mint itt, ahol a világ végén, a kikelet leges-legközepén érezhetjük magunkat, a piciny, ősi falu, Kisberény határában.

Bővebben...

 

Friss hírek


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.