„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Keresés
Szavazások
Önnek hogy tetszik az új honlap?
 
Ki olvas minket
Oldalainkat 8 vendég böngészi
Címlap

Köszöntjük weblapunkon

Meghívó - II. lovasparádé


 

Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület sajtóközleménye

Kéthely tároló

A Zselic Vidékfejlesztő Közhasznú Egyesület 2014-ben további uniós támogatást kapott a Kéthely településen lévő irodájának továbbfejlesztéséhez, amely nagyban hozzájárul adományozási tevékenységéhez. A projekt keretében egy nyitott-fedett tároló került kialakításra, a már meglévő, tevékenység folytatására alkalmatlan tárolók helyén, mely a tárolás mellett a rossz idő esetén a kültéri közösségi és kulturális programoknak is helyet biztosít. 

Az IKSZT-k szerepe a vidékfejlesztésben

2015. május 20- án megrendezésre került A Többcélú Közösségi Terek Fejlesztése program II. Országos Szakmai Konferenciája Lakiteleken. Meghívott előadók listáját gazdagította dr. Eperjesi Tamás a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgató- helyettese. Érdekfeszítő előadást tartott az összegyülteknek az IKSZT-k szerepéről a vidékfejlesztésben.

Az előadás anyaga elérhető az alábbi hivatkozáson.

 

Közgyűlés meghívó

Tisztelt Részvényesünk!


Igazgatóságunk felhatalmazása alapján meghívom a „Dél-balatoni LEADER” Vidékfejlesztési Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (8695 Buzsák Fő tér 1.) hagyományos módon megtartásra kerülő éves rendes közgyűlésére

 

2015. május 26-én (kedd) 6.00 órára társaságunk központi ügyintézési helyére

 (8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.)


- Meghívó letöltése (PDF)

- Meghatalmazás letöltése (PDF)

Napirendi pontok:

 

1.     Tájékoztató a legutóbbi közgyűlés óta történt eseményekről, végzett munkáról, az MVH határozatokról, végzésekről, fellebbezésekről, a benyújtott keresetlevelek elbírálásáról, a folyamatban lévő és lezárt peres ügyekről,

Előadó: dr. Kollmann Gergely, az igazgatóság elnöke

2.     A 2014. évi éves pénzügyi beszámoló (mérleg, eredmény kimutatás, kiegészítő melléklet), az éves pénzügyi beszámoló elfogadása, a felmentvény megadása; tájékoztató az alaptőke emelés állásáról.

Előadó: dr. Kollmann Gergely, az igazgatóság elnöke,

3.     „Dél-balatoni LEADER” Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. Alapszabályának módosítása: FAB felállítása, bizottsági tagok választása, korábbi döntések és esetleges adatváltozások átvezetése, az addig beérkező egyéb javaslatok megtárgyalása.

Előadó: dr. Kollmann Gergely, az igazgatóság elnöke

4.     A társaság szerződésállományának áttekintése és a 76/2011. (VII. 29.) VM rendelet 21. §. szerinti szükséges döntések meghozatala.

Előadó: dr. Kollmann Gergely, az igazgatóság elnöke

5.     Tájékoztató a „Dél-balatoni LEADER” Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt. területén megvalósuló IKSZT beruházásokról.

Előadó: dr. Kollmann Gergely, az igazgatóság elnöke

6.     Egyebek.

 

Egy személy (korlátozás nélkül) TÖBB részvényest is képviselhet a közgyűlésen. Minden részvényes 1 db szavazattal rendelkezik minden 1.000,- Ft névértékű részvénye után! A nyomdai úton előállított részvények átvételére 5:30-tól lesz lehetőség a helyszínen azon részvényeseink számára, akik még nem vették át és 2014.05.16-áig kérik részvényeik kiszállítását Kisberénybe. Az előterjesztések a www.delbalatonileader.hu oldalon elérhetőek.

 

Amennyiben a részvényes vagy képviselője személyesen nem tud megjelenni a közgyűlésen, kérjük, hogy meghatalmazottja rendelkezzen a törvényi előírásoknak megfelelő eseti meghatalmazással! Csatoltan küldünk meghatalmazás mintát. Határozatképtelenség esetére a megismételt közgyűlést 2015. május 29-én (péntek) 9:00 órára hívom össze változatlan helyszínre és napirenddel.

 

Fonyód, 2015. május 09.


Dr. Kollmann Gergely sk.

az igazgatóság elnöke


 

 

Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.


 

 

Közlemény

 

„A hatályos magyar jogszabályok szerint gazdasági társaság nem alakulhat át egyesületté. Az alkotmánybíróság előtt megtámadott 54/2011-es VM rendelet sem tartalmaz, nem tartalmazhat ilyen előírást. A 30/2012-es VM rendelet megsemmisítését is kérjük az alkotmánybíróságtól.

Társaságunktól 2012. április 30. napjával az 54/2011. VM rendelet alapján a LEADER Helyi Akciócsoport cím megvonásra került – bár erről még határozatot nem kaptunk -, holott minden

elszámolási időszakra 100 %-os (illetve egy alkalommal az MVH-tól 98 %-os) teljesítési igazolást kaptunk, feladatainkat maradéktalanul és magas szakmai színvonalon láttuk el a lefolytatott

ellenőrzések eredményei és ügyfeleink visszajelzései alapján is.”


dr. Kollmann Gergely
az igazgatóság elnöke

 

 

Civil szervezeteket érintő változások

A Székesfehérvári Törvényszéken a civil szervezetek nyilvántartási ügyeit 2015. január 5. napjától a Felszámolási, Gazdasági Ügyek és Civil Szervezetek Összevont Irodája kezeli. Az iroda az ügyfélfogadást a törvényszék Székesfehérvár, Zichy liget 10. számú épületében az I. emelet 167. szám alatt változatlan időpontban (hétfő, kedd, csütörtök és pénteki napokon 9 és 11 óra, szerdán 13 és 15 óra között) tartja.

Tájékoztatja a törvényszék a civil szervezeteket és jogi képviselőiket, hogy 2015. január 1. napjától a szervezet nyilvántartásba vétele iránti kérelmeket, továbbá a változásbejegyzés iránti kérelmeket kizárólag elektronikus úton terjesztheti elő

a) a magánnyugdíjpénztár,
b) az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár,
c) a hitelintézetek önkéntes betétbiztosítási, illetve intézményvédelmi alapja,
d) a köztestület,
e) a kölcsönös biztosító egyesület,
f) a hegyközség,
g) a párt,
h) az országos sportági szakszövetség és
i) a szövetség (2011. évi CLXXXI. törvény (Cnytv.) 8.§. (1) bekezdés).

Kizárólag elektronikus úton terjeszthető elő a kérelem továbbá akkor is, ha

a) a kérelmező jogi képviselővel jár el,
b) a kérelmező az egyszerűsített nyilvántartásba vételi (változásbejegyzési) eljárás lefolytatását kéri (Cnytv. 8.§. (2) bekezdés)

Teljes közlemény megtekintése itt >>

 

FATOSZ - Akkreditált Falusi vendéglátó képzést indít

A képzés célja : szakmai felkészítés, kezdő falusi vendéglátók és vidéki szolgáltatóként tanyagazdaságot, farmgazdaságot működtető magánszemélyek, kis- és mikro vállalkozások számára.


A jelentkezési lap letölthető a FATOSZ internetes szakmai oldaláról: http://www.fatosz.eu/falusi+vendeglato+kepzes/falusi+vendeglato+kepzes.html

A kitöltött jelentkezési lapot az alábbi e-mail címre kérjük visszaküldeni
2014. szeptember 30 –ig : Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

Bővebben...

 

Hamarabb jönnek az új uniós pályázatok

A vártnál korábban, október helyett nyár végén, ősz legelején írhatják ki az új pályázatokat.

A Napi Gazdaságnak kedden Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium uniós források felhasználásáért felelős államtitkára elmondta, hogy az Európai Bizottság és Magyarország folyamatosan tárgyal a kormány által márciusban benyújtott partnerségi megállapodásról, illetve a júniusba Brüsszelbe eljuttatott operatív programokról.

A 2014 és 2020 között lehívható összeg 7480 milliárd forint lesz.

“Arra számítunk, hogy október előtt, már a nyár végén, az ősz elején kiírhatunk új gazdaságfejlesztési pályázatokat. Első lépésben ez a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programot (GINOP) érintheti” – fogalmazott az államtitkár.

Megjegyezte, hogy ezek a pályázatok főként a kis-, mikro- és középvállalkozások fejlesztésére, illetve foglalkoztatás bővítésére irányulnak.

MTI/Kormany.hu

Forrás: Napi Gazdaság

 

Friss hírek


Dél-balatoni LEADER Vidékfejlesztési Nonprofit Zrt.

 

Székhely: 8695 Buzsák, Fő tér 1.
Munkaszervezeti iroda: 8640 Fonyód, Blaha Lujza u. 4.
8700 Marcali, Rákóczi út 11.


Email: info@delbalatonileader.hu

Telefon: +36204668413


2014. évi beszámoló >>

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia (PDF) - Dél-balatoni LNPV Zrt.

Helyi Vidékfejlesztési Stratégia - Célterületek (XLS)

(frissítve:2011.05.31)

Dél-balatoni összefogás a helyi értékeken nyugvó fejlődés érdekében.